Szolgáltatások

"tanácsadás/

Pszichológiai tanácsadás

 

A pszichológiai tanácsadás egy problémaorientált segítő beszélgetés, melynek fókuszában az élethelyzeti nehézségek megoldása, illetve az ezeken történő átsegítés, valamint a lelki egyensúly, hatékony életvitel visszaállítása, kialakítása állnak. A tanácsadás nem egészségügyi terápia, vagyis a cél nem a személyiségzavarok, skizofrénia, depresszió, illetve a súlyos mentális zavarok gyógyítása. A pszichológiai konzultáción mentálisan egészséges, ám aktuális élethelyzeti elakadással, visszatérő, megoldatlan problémákkal, döntési dilemmákkal rendelkező személyek vehetnek részt. A tanácsadás üléshossza 50 perc és heti rendszerességgel kerül rá sor.

család

Pár- és családterápia

 

A pár-és családterápia fókuszában aktuális elakadással, nehézséggel, kételyekkel rendelkező párok, családok állnak. A mindennapjainkat egy-egy rendszer részeként éljük, amelyek kölcsönhatásban állnak egymással, ezért a rendszerszemléletű család-és párterápia célja a problémát létrehozó, működtető rendszerek megváltoztatása, valamint a belső erőforrások erősítese. Párterápia esetén a pár mindkét tagjától aktív elköteleződés szükséges a terápiás folyamat irányába. Családterápia esetén pedig az életvitelszerűen együttélő családtagok bevonása szükséges. A rendszerszemlélet szerint a probléma nem egy konkrét személyhez köthető, hanem a rendszerek együttes hatásainak az eredménye, vagyis a rendszer egészében kell változást létrehozni a kívánt egyensúly helyreállítása érdekében. A pár-és családterápiák üléshossza 90 perc. Az üléseket egy vagy két terapeuta vezeti, amelyekre kéthetente kerül sor.

fejlődés

Coaching

 

A coaching egy célorientált, rövidebb ideig tartó, jelenre fókuszáló, fejlesztő jellegű együttműködés. Az ülések fókuszában az egyénben rejlő lehetőségek felderítése, valamint egy konkrét cél elérése áll. A coaching ülések hossza általában 50-60 perc és heti vagy kétheti rendszerességgel kerül rájuk sor.